Energie zuinige dakrenovatie

Aan de woningen in de wijk Hazelder te Winterswijk zijn energiezuinige renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. 

De daken van de woningen in de wijk Hazelder in Winterswijk waren toe aan grondige renovatie. De toplaag van de betonnen dakpannen liet los, de schoorstenen begonnen te lekken en ook de zinken goten waren na bijna 60 jaar hard aan vervanging toe. Daarbij waren de ongeïsoleerde kappen voorzien van een dakbeschot van asbest. Vervangen van de goot was niet eens mogelijk zonder aan het asbest te komen omdat de beugels achter het dakbeschot zijn bevestigd. Alle reden dus voor woningeigenaren om de kappen grondig te renoveren en te voorzien van nieuwe dakplaten.

De kapconstructie bestaat uit een muurplaat, een nokgording en twee tussengordingen. Daaroverheen liggen sporen van 70 mm dik, met een asbest dakbeschot. Om binnen die ruimte de maximale isolatiewaarde te krijgen werd als uitvoering gekozen voor dakplaten van RC Panels uit Vriezenveen. Dit zijn dakplaten met Kooltherm-isolatie (resolschuim) van Kingspan Insulation. De binnenzijde wordt bekleed met 3 mm witte spaanplaat; de buitenzijde met 3 mm watervaste spaanplaat. Daarmee ontstaat een dakelement met een Rc-waarde van 3,0 en een dikte van 76 mm. Door de bestaande tengel van 18 mm dik te vervangen door een van 11 mm, komt de dikte van het totale dakpakket exact overeen met die van de oude opbouw. Extra voordeel van een gelijkblijvende dikte is dat ook het loodwerk van schoorstenen en dergelijke kan blijven zitten.

De nieuwe dakelementen zijn in de lengte ook precies op maat, waardoor de nieuwe gootbeugels probleemloos op de tengels kunnen worden bevestigd. Het overstekende deel van de dakplaten is af fabriek aan de onderzijde bekleed met polyester, waardoor dit overstek onderhoudsarm is. Dit polyester sluit ook de bovenzijde van de spouwmuur af, waardoor deze aansluiting vochtbestendig is.

Voor het overstek bij de kopgevels wordt een losse strook polyester meegeleverd die in het werk wordt aangebracht. Bent u benieuwd hoe de uitvoering in deze wijk is verricht, Focuz TV maakte er een mooie reportage over!

 .

Afbeeldingen

Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn bij dit project.

dakplaten nieuwe goten aansluitend op bestaand waterdichte aansluiting met buren Leggen van dakplaten Dakplaten totaal 80mm

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heijnen Bouwgroep B.V.
Nijverheidsweg 28-C
7122 AB Aalten

T: 0543-474243
F: 0543-475775
E: info@bouwgroep.nl

Bouw Garant Bouwend Nederland Bouwend Nederland Ikad Erkend leerbedrijf

Wij bellen u!

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!